Kendime ikinci bir kasik-catal sepeti aldim.
Bulasiklari makineye hazirlarken sepeti de dolduruyorum evyenin kucuk gozunde.
Ilk sepet yikamaya girince ikinciyi koyup doldurmaya başlıyorum. Ilki makineden cikip icindekiler yerlesene kadar doluyor zaten.
Iki bulasik makinesi lazim aslinda. Burdan cikar, kullan, oburune diz. Arada dolaba kaldırma safhasini elimine etmek….
İkinci bir bulaşık makinesi fikrin üzerine düşünüyorum epeydir, önce mantıklı buldum. İyi güzel de her yıkadığımızı bir sonraki seferde kullanmayacağız, bir sonraki keki yapana kadar bir iki hafta çırpma teli bulaşık makinesinde bekleyecek mesela. Kafa bu, durmuyor çalışıyor. Bir fikir geldi aklıma, uygulaması pratikte zor görünüyor, sırf uygulanabilirliğini hesaplayabilmek için makine mühendisi olmayı istedim bugün :D Mevzu şu; bulaşık makinelerinin kapağı açıldığında bir makine kadar daha yer kaplar ya, dertlerimden biri bu… Stor kapak tarif edilen dikey bir şey yapsalar, makinenin düğmesine basınca içeriden ayrıca bir kapak çıksa tazyikli suyun dışarı çıkmasını önlemek için (eski asansörler misali) olma mı? Ha bir de eğil kalk eğil kalk belimiz ağrıyor Ya Hu! Hem bulaşık makinesinin hem çamaşır makinesinin daha yükseğe konabileceği mutfak ve banyo tasarımları hayal ediyorum.
Kal sağlıcakla
BeğenLiked by 1 kişi
Gelecek ellerinde… ben de mutfak raflarini asiri yuksek buluyorum. Kucuk bir kaldirac ya da asansor sistemiyle asagiya inmesini ve isim bitince isterse taa tavana cikmasini istiyorum. Boyu kisa olan var, beli agriyan var, tekerlekli sandalyede yasayani var. O dolaplar fazla yuksek.
Fikrini muhendislere acacagim bugun.
BeğenBeğen