Yıl 2019. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıldönümü. Sen bu satırları okurken ben çok uzakta olaca.. sen bunları okuyamazsın ki.. aramızda 25 yıl ve oldukça farklı bir dünya var. Ben internette yazıyorum senin tüm bilgisayar bilgin Commodore 64’te Basic kasmak.
Hayallerini çok iyi biliyorum. Uzun uzun konuşuyorsunuz yurtta kızlarla.. benim yaşıma geldiğinde Yeşilyurt sahilinde köpeğini gezdiren fit ve havalı bir kadın olacaksın..Takım kıyafetler, ince çoraplar, topuklu ayakkabilarla yaşayacaksın. Hatta o an inşaatı süren ve dolabında broşürü asılı Metrocity Millenium’da manzaralı bir katın, Levent’te bir ilaç firmasında PM olarak nefis bir kariyerin olacak. Cici spor bir araban olacak. Onlarca arkadaşla takılacaksınız, gezip tozacaksınız..
Sürpriz: hiç birini yapamadın. Yapabilirdin ama yapmadın. Şimdi Kartal’da eski, 4 katlı, bahçeli bir evde oturan, iki kedisi olan obez bir kadınsın. Metro filan hikaye, karşıya geçmek için çok ciddi bir sebebin olması lazım, üste para verseler gitmiyorsun o derece.. Kendi işini kurdun, tam bir iş kadını oldun. Çok çeşitli alanlarda çok çeşitli başarılara imza attın. Cumartesi günü 1000 kişilik bir konferanstaydın mesela ve bir kişi seni tanıdı!
Ticari araç kullanıyorsun, kot-tişört resmen tek kıyafetin, kışın outdoor bot, baharda skechers yazın tamamında crocs giyiyorsun. Toplamda iki arkadaşın var, ikisi de şehir dışında. Meğer introvertmişsin!! Görsen şok geçirirsin o gür uzun saçların kıpkısa ve beyazlamaya başladı. Hayatla barışman 35’lerini, akıllanman 40’ını buldu. Sigarayı bıraktın. Salaksın zaten başladığına göre.. Neyse affettik ilerledik. Kafeinmansın bu arada!
Şükürlerle dolu, mutlu ve güçlü bir kadın oldun. Hayallerinin ötesine geçtin çünkü bunu hayal edebileceğini bilmiyordun! Sırf hayalin diye inatla takılıp kalmadığın, önüne gelen fırsatlarla ilerlediğin için teşekkür ederim.
Onca hayalin hiç mi biri gerçekleşmedi? olur mu canikom? Evin bir odası tavana kadar kütühphane ve tıka basa dolu. Hadi bol şans, yaşa ve keyfini çıkart. Seni seven
İpeyk
Not: 25 yıl sonrası için ne hayallerim var aklın durur :)) hayat süper.
Allah güzel, sağlıklı, uzun ömürler versin bacim. Fit, zengin, bakımlı plaza kadını olsan sana gıcık olurduk. İyi ki şimdiki ipeyksin.seni çok seviyoruz.♥️
BeğenLiked by 1 kişi
en dip not: ay evet bi de internetten vip arkadaşların var çok müthiş kızım ya!
BeğenBeğen
Kitabına goodreadste dört puan vermişsin, görmedim sanma 😒
BeğenBeğen
e ama dedim sana benim beklentim “hak yerini buldu” Türk filmi finaliydi.
Kitabın pek güzel beğenmesem yüklemezdim kenks.
BeğenBeğen
fırsatlar ve inatlar aynı cümlede durmuyor zaten… ben o kısa saçlı kafeinman introvert ipeği çok seviyorum. Ayrıca o hayaller belki de seni bir yerde doyurmuştur ki sen devam edebilmişsin… İyi ki varsın.
BeğenBeğen
uranüs boğa’ya mı neye ilerliyormuş. kısaca her biriciğimizin ama özellikle 45 yaş üstünün böle geriye geriye bakıp, yürü be koçum, her kim tuttuysa seni Allaından bulsun, sürüm sürüm sürünsün, senden iyisi yok. deme dönemiymiş.. hadi hayırlara vesile kuluvallah amin
BeğenBeğen
aslında cumartesi binyaprak kadin bişey organizasyonunda düzenlenen TurkishWin’i izlemeye gittik kızımla. orada “o yaptıysa sen de yaparsın” mevzuu ana fikirdi. bu da bir tür “bak komşunun oğlu tıp fakültesini kazandı sen daha dizi seyret. kime çektin körolmayası” alt metni ile izlenen bir takım sunumlardan ibaretti. orada bin kişi oturmuş geleceğini düşünürken gelen ilhamla yazdım bunu.
ama boğa moğa da olabilir,şu aralar her şeye hazırım.
BeğenBeğen