Depremle yaşamayı öğrenmenin bir anlamı da her an hazırlıklı olmak. “Dünyanın 40.000 türlü hali var” deriz ya, işte her birini kurgulayıp planlayan biri olarak, herkesin kendi kaskı ve el feneri olmasını sağladım. Ara ara deprem simülasyonu yapıyoruz. tatbikat da olmuyor tam. Bunun Türkçesi neydi?
Yılda bir defa da, evdeki yangın söndürücü ve el fenerlerinin durumlarını kontrol ediyorum.
Bu gece The Earth Day/Dünya günü olması nedeniyle pil gecesiydi. Evdeki bil-umum pilli cihazların pilleri tazelendi, mevcut pillerin bulunduğu kutudaki bütün piller tarandı, yeterli miktar pili (akımı?? nesi o? voltu mu? fiziğim berbat) kalmamış piller geri dönüşüme ayrıldı. Elde kalanlar tekrar tertiplenip artı kutuplar yukarı gelecek şekilde istiflendi, AAA pil eksiği not alındı ve bu iş de hitama erdi :)
Bu işlerle ilgili 8 poz fotoğraf çektim. Cep telefonunun kamerasıyla. Bilgisayara attım. 25.4 MP büyüklüğünde.. Sonra sevgili programım PIXresizer ile tümünün boyutunu küçülttüm.
506 KB’a indi..
:)
Bir adet öncesi sonrası fotosu:
Gördüğünüz gibi bir tanesi akmış. lazer kılıcı olarak oğluma gitti el feneri. sıtar vars var bu aralar.
(Bitik pil)
pil ölçen şey ta eskiden TCHİBO’dan alınma. kendisi de pilli :)) bunun göstergeli olanları var ki esas o başarılı. ondan da var ama bulamadım resim çekmek lazım.
yarı dolu pil. her an yolda bırakır bu.
Şarjlı piller. olmadı gitti beceremedim şu şarj işini :(((
Yepyeni pili takınca şavkıyan el fenerimin ışığında pil kutumuz
Artı kutupların yukarı gelmesinin özel bir sebebi var mı
BeğenBeğen
iki sebebi var. farklı kutuplar temas ederse akım oluşuyor ve pil boşalıyor.
ikincisi de, artı kutup aşağıya gelirse düzgün dik durmuyor :))
BeğenLiked by 1 kişi
Pille çalışan diğer cihazları bilemedim ama kurmalı fenerler var, deprem çantasına ondan attık biz. Öneririm. Kolunu çeviriyorsun yanıyor, ışığı azalınca tekrar çeviriyorsun falan :)
BeğenBeğen
biz onu banyoda kullanıyoruz. acil durumda 30 kere çevirince bir dakika ışık veriyor. İKEA.
fakat deprem anında uğraşılacak bir şey değil.
BeğenBeğen