Hevesli hatunum ya, ilk çıktığı zamanlarda KGS kartı aldım. Ziraat bankasından. Maximum özellikli hem de temassız bu aralar kullandığım.
Kart bazı KGS’yi tanıyor bazısını tanımıyor.. Düne kadar hiç umurumda değildi, başka bir KGS kartım var nasıl olsa, onu okutup geçiyordum. Dün eşim ısrarla paralı yola çıkarken hangi kartı okuttuysam çıkarken de aynı kartı okutmam gerektiğini söyledi. Kafama biraz geç yattı. Bugün baktım da hakikaten şöyleymiş:
“KGS kartlarının otoyolda giriş gişesinden geçerken okutulması şarttır. Okutulmadığı takdirde Kart içerisine giriş bilgisi yazılamadığı için çıkışta en uzak mesafe ücreti tahakkuk eder. Sistemle ilgili bir sorundan kaynaklanmayan ücretlendirmelerde uzak mesafe ücretinin iadesi söz konusu değildir.”
kendimi gayet tuzağa düşmüş hissediyorum. Bir çok defa uzak mesafe ücreti ödedim. Aslında ÖDETTİRİLDİM. Ziraat şirketi kurmuş, KGS bir tanıyor bir tanımıyor ipekag haldırs 2 lira yerine 7 lira ödeyiveriyor..
Kendisine inanmayıp, bir de vırvır ettiğim için eşimden özür dilerim.
Ziraat’ten de bugune kadar tufaya gelip fazladan ödediğim tüm ücretlerin iadesini talep ediyorum. kart zaten hemmen iptal olacak. Ne saçmalık…
* Doğma büyüme sarışın ipekag, KGS sistemini şöyle zannediyordu: her gişede bip yapınca birmiktar para çekilir. giriş için ayrı çıkış için ayrı.
Meger girerken sistem, kartta kayitli bilgileri aliyor ve gün/saat vb ekliyormuş. çıkış BİP’inde de odenecek rakamı ona göre saptıyormuş.