Haberleşmenin en eski ve en hızlu metodudur bence telgraf. Çok da ciddiyeti vardir, saygi icerir.
Bir aile dostumuz iki oğlunu sunnet ettirecek; davetiye gelmis, lakin biz tatilde olacagiz. Bu durumda telgraf çekmemiz icap eder.
Davetiye gelmesi işi resmi hale getirir, telgrafla cevap vermek en uygunudur. Ağızdan davet etmek kibar ve görgülü bir davranış olmaz.
Eskiden fonotel vardi, 141’i arardin,gorevliye yazdirirdin telgrafi.
metni adresi onceden yazip hazirlasan da ter dokerdin…
141 hala var. cok da iyi bir servis.
ve simdi e-telgraf cikmis ki, gercekten super bir icat. hem de resimli :)
ciddiyim…
iste sunnet cocuklarinin ailesine cektigim tebrik telgrafinin metni:
OGULLARINIZ AF VE M’nin SUNNET TORENLERINDE ARANIZDA OLAMAYACAGIMIZ ICIN UZGUNUZ. DELIKANLILARIN BU ILK MURUVVETLERINI TEBRIK, BUTUN AILENIZE ALLAH’TAN HAYAT BOYU SAGLIK SIHHAT MUTLULUK TEMENNI EDERIZ.
guzel oldu….
not:
(saglik VE sihhat olmamış gerçi. Valla insan telaş ediyor telgraf yazarken. Otuz yıldır yazı yazıyorum, en az yirmi yıldır imlam, diksiyonum, sözlük bildim mükemmeldir. VE hata yaptım…amma gerilmişim. Çok acaip)
örneklere devam:
Sevgili Yeğenimiz R.’nin sünnetine katılamıyoruz ama gönlümüz sizinle. Sevincinizi paylaşır, nice mürüvvetlerini görmenizi dileriz.
Yakışıklı oğlunuzun erkekliğe ilk adımını attığı bu mutlu gününüzde aranızda olamayacağız ama hem küçük erkeğe hem de sizlere ömür boyu sağlık ve mutluluk dileriz.
Küçük prensimiz U’nun sünnet merasimini tebrik eder, Allah’tan hayırlar dileriz.
Damat olur inşallah.. Sevgiler..
BeğenBeğen
Geri bildirim: Yeniden: Telgraf nasıl çekilir? Ne yazılır? – düğün tebrik telgrafı – | A Blog Daire 6