Tüketici Hakem Heyetini nereye şikayet ediyorduk?

Banka kredisinin dosya masrafını geri alabilmek için hakem heyetine başvurdumdu…

Bakınız burada..

 

Bugün aradan geçen bir yıla yakın zamanda ne olduğunu merak ettim aradım kaymakamlığı.

Heyet yetkilisi henüz 2014’leri yazdıklarını (nesini yazıyorlar? kararları mı? niye uzun sürer ki yazmak???? Dostoyevski olsa yazardı bu güne kadar.. ) 2015’leri daha yazmadıklarını; yazdıkları zaman bir nüsha bana bir nüsha bankaya yollayacaklarını, acele etmememi tembihledi.

Tüketici hakem heyetinin yazarını bir başka ilçenin hakem heyetine şikayet edesim var.

Bakalım Patrick Rothfuss mu önce yazacak kitabının 3. cildini bizim heyet mi önce yazacak benim kararımı…

….

5 Yorum

Filed under alışveriş işleri, saçmasapanlıklar, şikayetlerim

5 responses to “Tüketici Hakem Heyetini nereye şikayet ediyorduk?

  1. Tüketici Hakem heyetine verdiğiniz başvuru bir dilekçedir. Ve dilekçeniz 3071 sayılı dilekçe kanuna göre 30 gün içinde olumlu olumsuz ya da haber verici anlamda cevaplanmalıydı. Bu bir suç, yani yanıtlanmaması. Bende bir memurum ve bu işlerle uğraşan biri olarak işlem çokluğu da bir yıllık bir gecikmeyi mazur gösteremez. BİMER’e yazın ve önceki dilekçeniz ve başvurunuzunda yanıtlanmadığını da belirtin. Bakalım nolacak?

    Beğen

  2. Tüketici Hakem heyetine verdiğiniz başvuru bir dilekçedir. Ve dilekçeniz 3071 sayılı dilekçe kanuna göre 30 gün içinde olumlu olumsuz ya da haber verici anlamda cevaplanmalıydı. Bu bir suç, yani yanıtlanmaması. Bende bir memurum ve bu işlerle uğraşan biri olarak işlem çokluğu da bir yıllık bir gecikmeyi mazur gösteremez. BİMER’e yazın ve önceki dilekçeniz ve başvurunuzunda yanıtlanmadığını da belirtin. Bakalım nolacak?

    Liked by 1 kişi

  3. Mart 2015 tarihinde Kartal Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvurarak 2006 yılında aldığım krediye ait dosya masrafının iade talebine dair dilekçe verdim. Dilekçem henüz cevaplanmadığı gibi telefon ettiğimde bana henüz 2014 yılının kararlarını yazdıklarını, 2015e sıra gelmediğini söylediler. Yasal olarak 30 gün içersinde cevaplanması gerektiğini öğrendim. Dilekçeme cevap ve hakkım olan paranın ödenmesini istiyorum. Saygılarıma bilgilerinize arz ederim.

    BİMER
    Başvuru Tarihi : 19.02.2016 Başvuru Sayısı : 221882

    Başvurunuzu T.C. Kimlik No ve Başvuru Sayısıyla takip edebilirsiniz. Lütfen Kaydediniz.

    Beğen

Yorum bırakın