İşten artmaz, dişten artar.

Ben bu sene akıllandım . Buyrun ispatı:
Bu benim “Altın Yumurtlayan Kaplumbağam”.
image

Akşam eve gelince cebimde kalan 1 liralari buna atiyorum.
50 kuruslar kizin, 25 kuruslar oglanin bombozuk olanlar da Ziraat bankasinin kumbarasina gidiyor. (*)

Kaplumbağam tıka basa dolduğunda, artık bir ay mı olur üç ay mı  belli olmuyor, içinden çıkan paralar = 1 Çeyrek oluyor.  Çeyrek kumbarasina gidiyor.

:) Fena mı?

*-*-*-*-*-*

Almak istediğim çok güzel şeyler var. Ama elimi cebime atmadan önce şunu düşünüyorum: “İstiyorum Evet, peki ihtiyacım var mı?”
Bu soru bana geçen sene epey tasarruf ettirdi. Hala kapılıp aldığım, ota b.ka para verdiğim oluyor ama ;) akıllandim o kesin.
Çocuklara öğüdüm : “Para oyuncakçıda/markette vb vb duracağına bende dursun. Para bana lazım niye adama vereyim? ”

*-*-*-*-

Bu da geçen yıl oğlum anaokulundayken Kızılay’a ziyarete gittiklerinde dağıtılan kumbara. 5-10 kuruşlar buna gidiyor. Azımızı çoğa saysınlar artık. Bu sene Şubat tatilinde götürüp vereceğiz bankaya..
image

 

Reklam

3 Yorum

Filed under aile, alışveriş işleri, çocuk, severim paylasirim

3 responses to “İşten artmaz, dişten artar.

  1. Aylin

    Çoook güzel yapıyorsun arkadaşım. Aynı uygulama bizde de var. Hatta geçen hafta evin en küçük üyesi, 8-9 aydır biriktirmekte olduğu 5-10-25krş’ların hepsiyle – 15 TL :) – kendisine istediği bir oyuncağı alınca acayip mutlu oldu.

    Başka oyuncağı yok mu? Var elbette, ama böylece hem para biriktirmenin ne güzel bir şey olduğunu öğrendi hem de bu oyuncağı çok kıymetli oldu :)

    Şimdi, yeni hedefler için var gücüyle para biriktiriyor – her akşam “anne başka küçük paran var mı?” diye yokluyor.

    Beğen

  2. Geri bildirim: Para ara tara Bu da Akıllı Kumbara | A Blog Daire 6

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s