Amerika’dan bişey aldım

Gelemedi gitti…

Amerikan postanesinin gönderi takip raporuna göre:

15 Şubat Salı: postaneye teslim edilmiş

17 Şubat Perşembe: uluslararasi sevkiyat yapilmis. (mal amerikayi terk etmis)

21 Şubat Pazartesi: Türkiye’ye giris yapmis. (21-17=4 gün). Kendisi ISTANBUL KARGO ISLEME MERKEZI denen bir yerde.

bugun ayin 24’ü. 3 günde henuz merkez işleyemedi.  Şehir içi nakliyesi kaç gün sürer meretin? Gidip kendim mi alsam???

Beklemedeyiz. Tamam.

Reklam

6 Yorum

Filed under alışveriş işleri, saçmasapanlıklar

6 responses to “Amerika’dan bişey aldım

  1. bugun 02/03/2011
    beklemede geçen gün sayısı 9. henuz işleme merkezi işleyemedi.

    Beğen

  2. Düt dürü rüüüt….
    Gelişmelerle karşınızdayım:

    Sevk Edildi – İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL AV
    03/03/2011 14:44:56

    10 gün postanede yattı, şu an tamamen belirsizlik içinde. Sevk edilmiş. Geliyordur umarım…

    Beğen

  3. Teslim Edildi – 05/03/2011 16:06:53
    21 Şubat 5 Mart arası parmak hesabı ile 12 gün.. Aslan ptt…(!)

    Beğen

    • İpek hanım merhaba
      Siz gene 12 günde geldiğine şükredip bir de kurban kesin. Bence Amerika’ dan paketi eline alan eleman kah yürüyerek, kah yüzerek, kah sıçrayıp, kah hoplayıp tabana kuvvet getirilmiş olabilir.
      Elektronik birşey göndermeyin gelinceye kadar teknolojisi geçiyor:)
      iyi akşamlar

      Beğen

  4. Sorun da o. Taaa Amerika’dan 4 günde geldi zaten. Istanbul içinde 12 gün süründü…
    daha komik olan tarafi ptt’ye şikayet maili attım. bana ayın 4’ünde verdikleri cevap:
    İlgi elektronik postanız konusu ABD çıkış, ülkemiz varışlı XXXXXXXXXX US barkod numaralı koli hakkında yapılan araştırma sonucunda; 17.02.2011 tarihinde çıkış posta idaresince sevk edilen söz konusu kolinin 21.02.2011 tarihinde İstanbul Kargo İşleme Merkezince teslim alındığı ve gümrüğe sunulduğu, yapılan gümrük muayenesini müteakip alıcı adresine haber kağıdı düzenlenerek XXXXX depo numarası ile alıcısının müracaatı için bekletildiği anlaşılmıştır.
    Alıcısının şahsen ilgili Müdürlüğe ( 0212 xxx xx xx / xxxx ) başvurması halinde söz konusu kolinin teslimi hakkında daha detaylı bilgi alması mümkün bulunmaktadır.
    Bilginize sunar, işlerinizde başarılar dileriz
    **************************************************
    alıcı adresine haber kağıdı filan gelmedi. alıcı muracaatı için bekletildiği de yalan ertesi günü teslim oldu zaten.
    ptt sacmaliyor yemin ederim.
    buna cevaben yazdigim not ve gelen son yazi daha komik.
    yıldım mı? evet. bir daha adi posta(usps-priority) ile gonderim istemeyecegim.
    usps-express tercih edeceğim

    Beğen

    • yavuz

      İpek hanım, ptt’nin cevabı beni güldürdü bayağı. Yani bu kadar atıp tutulmaz. Neyse en azından usps-express daha hızlı gidiyor, onu ciddiye alıyorlar. Ha bu arada usps-express de TR’ye giriş yapınca ptt-aps (acele posta servisi)’ye veriyor. TR’ye geliş süresinde 3-4 günlük fark var ama asıl fark TR içinde normal ptt ile ptt-aps arasında oluyor. USPS express 3-5 güne TR’ye ulaştırırken, usps-priority genellikle 6-7 olmakla beraber en kötü 6-10günde ulaştırıyor. Ama normal ptt en az 1 hafta oyalıyor yurt içinde. Ptt-aps ise 2-3 güne en geç ulaştırıyor.

      Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s