itiraf.bom -ii-

Yaşıtım kızlar hep aynı şeyi söylüyorlar..

– “Ben annem gibi olmayacağım demiştim hep, ama bakıyorum aynı annem oldum çıktım.”

benim başıma farklı bir şey geldi. Allah gani gani rahmet eylesin, babama döndüm.

Zamanında bize iyi dayanmış, yemin ederim çekilir gibi değil… Bıkıp usanırdık hep aynı lafları işitmekten. Adam yerdeeeen göğe haklıymış arkadaş.  Ve aynı cümleleri şimdi bir kez de benden dinleyin:

“şampuanın kapağını kapatın”

“diş macununun kapağını kapatın”

“ört o lambayı, nakış mı işliycen orda? gündüz gözüne ışık yakılmaz”

“suyu çok akıtma”

“çıktığınız odanın ışığını, kapısını kapatın evladım”

“bitir önündekini, sonra”

“bir kere giyip atmayın kirliye, her gün ayrı pijama mı giyilir, günah yavrum deterjana”

“yemekte konuşulmaz”

“bir pirinç tanesi bile bırakmayın tabakta, çok günah”

Buyrun geliyor:

6 Yorum

Filed under aile, çocuk

6 responses to “itiraf.bom -ii-

  1. Seabell

    Sevgili Ipek, demekki sizin evin muduru rahmetli babanmis. Bu gorev genelde annelerin hukum surdugu bir alandir. Sizde cogunluktan farkli olarak baban ustlenmis galiba. Benim babam hic karismazdi mesela, hala da annem papaz olur bizle hemen her konuda. Sevgili babani katilimci ebeveynliginden dolayi tebrik etmek lazim.
    Peki sizin evde durum nasil, esin sampuan kapagi konusunda bile cocuklari egitecek katar katilimci mi? Yoksa o da cogunluk gibi sirtini anneye mi dayamis cocuklari hayata hazirlamak konusunda?
    Bunu senin esini sorgulamak icin sormuyorum tabii biliyorsun. Sadece teorimi test etmek istiyorum, hepimiz annelerimize donusuyoruz cunki kocalarimiz da babalarina donusuyorlar da ondan (mi acaba)

    Beğen

  2. Aynen öyle :) Biz de anne ve baba olarak devredilen mirası itinayla yaşatıyoruz ( zamanında ne çok off poff dedik bu laflara, ona rağmen ısrarla kuruyoruz ya bu cümleleri hayretim şaşıyor! ) Favorim; “O tabak bitecek” :)))

    Beğen

  3. bizim evde henüz bir çocuk yok ama sağolsun eşim hiiiççç aratmıyor .. sabaları dişini fırçalarken akıttığı suya, dibinde bir iki sıkımlık diş macunu kalmasına rağmen atmak istemesine, aldığı hiç bir coca kolayı bitirmeyip asidinin kaçmasına sonrada çöpe gitmesine ama hala inatla iki kişilik ailemize sülale boyu almaya dewam etmesine, televizyonu açık unutup karşısında uyumasına ve bunun gibi bir çok müsrifliğine sinir oluyorum.. en çok ta annesi gibi sürekli onu uyarmama .. vah ki vahh çocuğumuza :)

    Beğen

  4. Geri bildirim: itiraf.bom -iv- Rezil olmak aslında hiç de olmamak | A Blog Daire 6

Yorum bırakın