Bu 66 aylıklar meselesi var ya…

beni deli ediyor.
66 aylık dediğin, 5,5 yaşında demektir. anaokuluna verirsin.
ilköğretime hazirlanır.
6,5 yaşında da başlar.
Bu sene gayet normal olarak, anasınıfına verecektim oğlumu ama okula başlamak zorunda şimdi. üç senedir anaokuluna gitmiş, bu sene başlaması normal olan 6 hatta 7 yaşındakilerle aynı sınıfta olacak.
elifi mertekten ayıramıyor bu herif, yanına Emre gibi bir velet oturacak, anasınıfını aşmış, konuşma sorunu ne demek, ingilizce bile öğrenmiş yuvada, hatta şiir yazmış annesine, yıl sonu gösterisinde okumuş sahnede..
açık öğretim terkle Harvard mezunu yan yana gibi düşünün…
tamam, oğlum zeki, çevik ve yakışıklı.
Ama çok kötü bir eşitsizliğe kurban gidecek..
7 yaşındaki Emre piçinin tuzu kuru anası da sokranacak.. “ay benim oğlum bunlarla aynı sınıfta, bunlar çok geri, öğretmen bunlara çok zaman ayırıyor, ay benim oğlum sıkılacak şimdi, ay benim oğlumun bir senesi boşa gitçek”
O Emir gibiler yüzünden, zorla okula alınmış benim oğlum bir damla yaş döksün ben o karıyı çok kötü dövecem. şimdiden söyleyeyim..

12 Yorum

Filed under çocuk, ben yazdım, ilkogretim, saçmasapanlıklar, şikayetlerim

12 responses to “Bu 66 aylıklar meselesi var ya…

  1. çok sinir bozucu cidden… okula gondermeme gibi bir seceneğin yok mu?
    rapor vs. gibi.. ayrıca guya mufredat degişiyormuş daha cok oyun agırlıklı olacakmış. zaten emrenin annesinin bu yazıyı okuyunca pek sesini cıkaracagını sanmam:P

    Beğen

    • rapor, tehlikeli, doğrudan dosyasına girecek. “fiziksel ya da zihinsel olarak yetersizdir” raporu içeren bir dosya eğitim hayatında çooook sorun çıkarır sonradan..
      okula göndermeme,ceza olarak gunluk 15 lira odemeni gerektiriyormus. ilköğretim zorunlu, veliyi hapse kadar götürüyor diyorlar. :(( o yol da kapalı
      müfredat zaten yakinda kendin de göreceksin, tülbent gibi, incecik, azıcık bir şey. kimsenin birsey ogrendigi yok… yani “aman sinifta kalmasin” derdi yok. zaten sinifta kalmak yok. dogrudan üst sinifa atıyorlar herkesi. boru gibi, burdan gir, ordan elinde diplomayla çık.
      :(((

      Beğen

  2. Deniz

    emir veya emre kim? BA de okudum da merak ettim:-)

    Beğen

    • Tam olarak kim bilmiyorum. Mehmetcik gibi bir genel isim olsun dedim. Kisitlama yok, bu sivriligi yapan her veli, oglunun adina bakilmaksizin tokadi hak eder.

      Beğen

  3. Selam :)
    Bloglar arası Versatile Blogger ödülünü bloğun fazlasıyla hak ediyor. Bloğumu ziyaret etmeni rica ediyorum.
    Sevgiler,

    Beğen

  4. “emre piçi” derken?

    Beğen

  5. Yukarıdaki cümleden ne sorulduğunu anlayabileğinizi düşündüm. Bir insanın 7 yaşındaki çocuğuna “piç” demek çok yakışıksız bir durum. Gerçi siz hemcinsinize de “karı” diyebildiğinizi görünce aslında size yakışmış. Umarım çocuğum sizin gibi bir insanın çocuğuyla aynı sınıfta olmaz, cocuğunuz için üzüldüm gerçekten.

    Beğen

    • Amaan, Evrim.
      Dusundugun seye bak.
      kufur ederim evet. Pic, kari,herif, vb dahasi da var.
      Argo Sozlugu var ya, Ali Puskulluoglu.
      Tamamini okudum… O derece.. Cocugunuzun kimi akrabalarinin da, argo bildigine ve kullandigina eminim. Onlarla da kesinlikle gorusturmeyiniz..
      ortada oyle bir cocuk yok, varsayimsal bir emre o. Herhangi bir kisilik hakki zedelenmesi yok. Sahibini dovemeyen esegini dovuyor sadece..

      Konumuz azicik derin.
      Icim sıkıliyor, delice kufredesim var.
      5,5 yasinda cocuk ilkokula gitmesin Evrim.
      Sen ne dusunuyorsun?

      Beğen

  6. Geri bildirim: Okulluluk Akıllılık | A Blog Daire 6

  7. Geri bildirim: Okul Dönüşümüne Dikkat | kelimeperisi

Yorum bırakın