kredi kartlari ufak bir uyaniklik yapmaya basladilar. otomatik odeme talimatlarindan odenen fatura basina komisyon aliyorlar.
Mesela Fortis:
"Kredi kartı ile yapılan ödemelerde %1 + 0,50 TL işlem ücreti alınmaktadır. Fortis işlem ücretini değiştirme hakkını saklı tutar. "
Garanti:
"Kredi kartı ile yapılan düzenli ödeme işlemlerinde, her gerçekleşecek işlem için %3,5 işlem ücreti alınmaktadır. "
diger bankalari arastiramadim ama bu icattan da hoslanmadim.
diyelim 10 liralik bir faturam var (olmaz ya, 40’in altinda fatura gormedim ne zamadir…) 51 kurus sak diye bankanin oluyor.
ayip ama….aaaa…
henuz akil edememis bankalar da uc bes gune kalmaz bu ise girisirler.
hatta simdiden yaniyorlardir "ah ne salaklik ettik keske bu ay biz de yapsaydik" diye.
bizim faydamiza bir is yaptiklarini gormedik ki….
*-*-*-*-
beri yandan HSBC yeni bir kart tipi cikartmis. Design kart diye, bin yildir Garanti’nin flexi ile yaptigina imrenmis kesin.
cok cesidi var.
Kartiniza aile fotograflarinizi koyabileceginiz bir kredi karti mesela: tik buraya
kafa resminizi mona lizaya ekleyebileceginiz kart tiplerini incelemek icin : tik suraya
Cesitli fontlarda adiniz ya da sloganiniz yazsin derseniz: tik buna
kus bortu bocek doga moga olsun diyorsaniz: tik suna
bir de cok ilginc bolumu var. bir isirik alinmis elma var kartta mesela. CIKOLATA var. hele bi ordek var bayildim. vallahi enteresan . nerede cikartip verirsen saskinlik ve "ooooo" hayret nidalari ile karsilanir. karizma a-acaip artar…tik bakiim
yalniz bu sonuncunun bir kategorisi de Dokun Hisset kategorisi.
tanimi soyle: "kartiniza sadece baktiginizda degil, dokundugunuzda da farki hissedin. sizin icin hazirladigimiz farkli dokulu kartlardan dilediginizi secebilirsiniz"
kart uzerindeki desenleri kabartma mi yapmislar, kart materyali puturlu mudur nedir anlamadim tam olarak.
bu kredi kartlari zaten, kapmak icin hepimizin arkasinda ac aslanlar gibi bekliyor
durex gibi cesit cikarmalari da acaip olmus bence