Dank etti: Marie haklıymış!

Tv8 210 milyon dolar ediyormus. Üfff çok para di mi? Türkiyede de 85 milyon kişi var. Evet kalabalığız..

Kanalı satıp parasını millete dağıtsak birer araba alır miyiz peki?

210.000.000 bölü 85.000.000 kelle başı 2470 dolar ya da 14-15 bin lira düşüyor. Güzel bir elektrikli bisiklet alırsın. (Yazar burada dev bir matematik hatası yapıyor, diskalkuli yüzünden. Asıl cevap yorumlarda)

Çok para var evet. Zenginlik zengindeyken zenginlik. Dağılınca işe yaramıyor. Dünyada açlığı, yoksulluğu bitirememiz bu yüzden. Oluk oluk para akıtsan gedik kapanmıyor. Kapanamaz.

40 yıl önce de “afrikada aç çocuklar” vardı, hala var. Büyüdüler yeni çocuklar yapıyorlar. Torunları olmuştur artık.

Çok vasıflı, akıllı, olgun, kültürlü insanlarımız da var. Eğite eğite ancak küçük bir çevreyi eğitebiliyorlar. Kalan %90 “boş yapma”ya devam ediyor. Akıl fikir yetmiyor, bölüp dağıtmak imkansiz üstelik.

Kontrol edilemez bir kalabalık başıboş eğleşmekte. İki dakika durup kendilerini kontrol etseler, sağa sola bir bakıp yanlışlığı fark etseler, belki de doğruyu arayıp yola girebilirler. Ama durmuyorlar. Fıkır fıkır kaynıyorlar, ağızları açılıp kapanıyor, hepsi her konuda konuştuklarindan kimin ne dediği anlaşılmıyor. Nasıl oluyorsa Covid’den Uranüs’e kadar herşeyi diger herkesten daha iyi biliyorlar.

Özetle: pasta yiyin.

5 Yorum

Filed under Diğer

5 responses to “Dank etti: Marie haklıymış!

  1. Merhaba, 210 milyon USD bölü 85 milyon kişi 2,47 USD/kişi yapmaz mı? Yani toplamda 18 TL/kişi başından biraz daha az. (05/08/2020 itibariyle)

    Beğen

  2. Tamer

    Aah ah ne kadarda doğru yazmışsınız İpek Hanım. Duygularımıza tercüman oldunuz yine. Selam ve sevgiler.

    Beğen

  3. ekmek yesek sadece fırıncı kazanacak, pasta yersek hem fırıncı (veya pastahane) hem dişçi:)) en azından iki kişi… eskiden pasta, pastahaneden, ekmek fırından alınırdı , şimdi o bile belli değil…

    Beğen

Yorum bırakın