Arzum Corny mısır patlatma makinesi aldim..

Bizde “kavurga” derler, mısır patlağına… büyücek, altı üstü telle kapalı  bir eleğimsi aletle yapılır, ocağın üzerinde kırk saat sallaya sallaya yakmadan pişirmek gerekir, her tarafa mısır kabuğu saçılır lakin çok güzel olur…

Babaevimdekinin çerçevesi ölbe gibi ahşaptan mamüldü. “Hande giden Takyanoz(*)” tabii. Ama Feysten arkadaşım Nurcan sağolsun, kendisininkinin fotoğrafını yolladı.. Teşekkürü borç bilirim:

kavurga eleği, pop corn makinesinin atası

ve illa dişimin arasına kaçtığından ben pek sevmem.  Bir tek sinemada.. pop corn var ya.. Ona da ne katıyorlarsa artık (yağ ve tuz elbette : )  ) insanın ne canı çekiyor yahu!

Ben sevmem ancak kızım bayılır, babamız rica minnet teflon tencerede şahane mısır patlatır.

Anneannesinde de Tefal’inki var, kız her gidişte yaptırtıyor. Eve de alayım dedim, yeni çıkmış, hem de yerli aldım bir Arzum..

Mısırları patlatıyor, tamam.. ama tasarimi sorunlu. pek döküp saçıyor… dönerek ivmeli bir şekilde fırlayan mısırın yüzde yirmisi oluktan aşağıya, kaba döküleceğine, yere tezgaha filan saçılıyor..

Aldım ama pek memnun kalmadım :((

gerçi adamlar yazmışlar üstüne corny (**) diye.. niye dikkate almadım bilmem.. basiretim bağlandı işte.

——————-

(*) Takyanoz hakkında: Hande giden Takyanoz

(**) Corny:  Türkçe’den ingilizceye düşünmenin sonucu bulunmuş bir pazarlama fikri :))) mısırsı olarak tercüme edilebilecek ama daha çok bayağı filan anlamında bir laf. Google translate’den bakın ilk üç tanım şunlar:

Sözlük

  1. sıfat
    1. bayat
    2. modası geçmiş
    3. nasırlı

8 Yorum

Filed under alışveriş işleri, ev işi, iştahlı işler

8 responses to “Arzum Corny mısır patlatma makinesi aldim..

  1. kumru

    hayatımda bu kadar kötü bir mısır patlatıcısı görmedim. çok eski bir modeli vardı arzumun bizde, o bozuldugu için bu yenisini alalım dedik. yemin ederim o eski 15 yıllık modeli bile bundan iyiydi. burdan sesleniyorum, sakın ama sakın bu arzumun mısır patlatıcısını almayın! herşeyden önce alır almaz bir kere bile kullanamadan bozuldu, içinden dumanlar çıktı yanık kokuları geldi. aynen garanti kapsamında servise teslim ettik. yok içinde bi kablo mu takılı degilmiş neymiş birşeyler zırvaladılar, eve geldim bir açtım bütün içi siyah yanık lekesi, herhalde test ederken mısır yakmışlar içinde. hala tamir olmuş gibi degil. garanti kapsamında pisletip, eskitip verdiler. aklınız varsa iki kuruş fazla verin, adam gibi bir markadan alın derim.

    Beğen

    • Uzuldum Kumru..
      şansa bak.. yazik olmus. Arzum musterilerine sahip cikmali ve sikayeti olanlarin urunlerini geri almali bence.
      Deneme sansimiz yok ki, paketi alip eve gidiyoruz ve başımıza kalıyor.
      Ayakkabı T-shirt gibi bir sey olmadigini, dükkanda deneyemeyecegimizi biliyorum, ama hic olmazsa bir sekilde iade kabul etmeliler.
      :(
      gerci ben benimkini attım başımdan. henüz 3-4 kere kullanilmis ve bir suru para verilmis aleti öylece verdim. evde gözümün önünde durup sinirimi bozacagina….
      O arada da mikrodalgada misir patlatmayi ogrendim, iyi oldu… Dur onu da yazayim

      Beğen

      • kumru

        kesinlikle haklısın. hadi ürünü değiştirmediler -ki aslında yapılması gereken bu bence- o zaman tamir ettikten sonra bir zahmet yaptıkları pislikleri temizlemelilerdi. daha önce dyson elektrikli süpürge ile sorunum olmuştu, o garanti servisi arızalı parçayı tertemiz, yeni gibi teslim etmişti… arzumda o profesyonellik nerde? hem üst şeffaf plastik parçası sapsarı is içinde, hem içinde simsiyah yanık izleri var! şimdi telefon edip arzuma, garanti servisini şikayet etsem doğru olur mu, yoksa direkt garanti servisine mi telefon açıp şarlamalıyım, yoksa ikisini birden mi yapmalıyım, yoksa hiçbirşey yapmadan bir bardak soğuk su mu içmeliyim bilemiyorum doğrusu. geçmiş olsun ikimize de.

        Beğen

      • kumru

        birşey soracağım çok önemli! bizim patlatıcı, mısırları hiç savurmuyor. sen mısırları savurduğu için memnun olmadığını yazmışsın. ivmeyle dönen mısırların dışarı fırlaması gibi birşey söz konusu değil bizde. hatta neredeyse dönmüyorlar, patlayan mısırlar da gayet haznenin içinde kalıyor, hatta diptekilerin yanmasına neden oluyor. acaba bizimkinde bir problem mi var yoksa normali mi budur?

        Beğen

  2. sanmam. Taş kafam sagolsun, satın almadan önce okumuş olmam gereken hepsiburada.com yorumlarında genel şikayet mısır patlaklarının saçıldığı yönünde. Seninki tamamen bozuk ben diyeyim sana.

    Beğen

  3. Son bir sans verdim, sirf ucuz diye arzum sac sakal duzeltici aldim esime. bin pisman oldum adam yara bere icinde kaldı
    :((
    arzum bitmistir…

    Beğen

    • geçmiş olsun. bildiğimiz iyi oldu :) bu arada arzum ve garanti servisi arasında yaşadığım krizli bir trafik sonucunda ürünü geri alıp parasını iade etmeyi kabul ettiler. hiç olmazsa…

      Beğen

      • bravo. seni tebrik ederim. hakkını sonuna kadar arayan insanlari cok takdir ediyorum. arzum da boyle sacma sapan uretim yapmayi keserse iyi olacak. Türk malı kullanmayı her zaman tercih ederim, lakin, entipüften ürünlere verecek param kalmadı.

        Beğen

Yorum bırakın